Yalova İl Koordinasyon Kurulu, 2024 yılı 1. olağan toplantısını Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'nın başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Vali Dr. Hülya Kaya, "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın ve bu toplantı sonrasında alınacak kararların, ilimizin gelişimi, ihtiyaç duyulan yatırımların sağlanması, sorunların giderilmesi açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum.Tüm kurumların bu konuda tam bir koordinasyon içinde çalışacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Kaya'nın ardından 2023 yılında gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, "2023 yılı 4. dönemli periyodunda il genelinde toplamda 927 milyon TL'lik yatırım yapıldığını bildirmek isterim. İlimizde 2023 yılına ait 4. dönemde 15 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde toplamda 156 proje bulunmaktadır.

Yalova Aronyası Coğrafi İşaret Denetimlerinde Süreklilik Yalova Aronyası Coğrafi İşaret Denetimlerinde Süreklilik

Bu projelerin toplam proje bedeli 7,9 milyar TL'dir. Mevcut projeler için 2024 yılı öncesinde yapılan harcama ise 5,2 milyar TL'dir. 2023 yılında projelere toplamda 1,1 milyar TL ödenek ayrılmıştır. 2023 yılında 4. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 927 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %82,3 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %65,7 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" şeklinde konuştu. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan kurumlar, kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Editör: Ömer Faruk