Haber Merkezi - Nokta Araştırma Danışmanlık, Kırşehir'de gerçekleştirdiği yerel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. İşte parti bazında oy oranları ve detaylar...

Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık" Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık"

Nokta Araştırma Danışmanlık tarafından 06-27 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete göre, Kırşehir'de yerel seçimlere yönelik ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Ankete katılan 9885 kişinin görüşleri doğrultusunda elde edilen verilere göre, Kırşehir'deki parti tercihleri şu şekilde sıralanmıştır:

AK PARTİ: %36.0
CHP: %28.2
MHP: %13.8
İYİ PARTİ: %6.9
HÜDA PAR: %4.4
DEM: %2.6
YRP: %1.8
MP: %1.4
BBP: %1.2
Ankette kararsız olanların oranı %2.1 iken, diğer partilere oy vereceğini belirtenlerin oranı ise %1.6 olarak kaydedildi.

Anketin sonuçlarına göre, AK Parti Kırşehir'de öne çıkan parti olurken, CHP ve MHP sırasıyla ikinci ve üçüncü sıralarda yer aldılar. İYİ Parti, HÜDA PAR, DEM, YRP, MP ve BBP ise daha küçük oranlarla temsil edildi. Kararsız seçmenlerin oranının dikkate değer olduğu belirtilirken, diğer partilere oy verme eğiliminde olanların oranının düşük olduğu gözlemlendi.

Ankete göre elde edilen veriler, Kırşehir'deki siyasi dinamikleri ve seçmen tercihlerini değerlendirmek açısından önem taşıyor.

Editör: Ömer Faruk