1 Ocak Pazartesi günü başlayan yıl, 8 Nisan Pazartesi'ye kadar devam eden resmi tatillerle dikkat çekecek.

Bu çerçevede, Ramazan Bayramı'nın arifesi olan 9 Nisan Salı günü, yarım gün mesai şeklinde geçecek. Bayram dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olacak. Ardından hafta sonuna denk gelen günler olan 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatil günleri olarak belirlendi.

Eğer Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi, idari izin olarak kabul edilirse, birçok çalışan 6 Nisan Cumartesi gününden başlayarak 9 günlük bayram tatiline girebilecek.

Hayat Kalitesini Bozan 5 Davranış Erken Yaşlanmaya Davetiye Çıkarıyor Hayat Kalitesini Bozan 5 Davranış Erken Yaşlanmaya Davetiye Çıkarıyor

Nisan ayındaki resmi tatiller, salı gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile devam edecek.

Diğer önemli tarihler arasında, Kurban Bayramı'nın haziran ayının ortasına denk gelmesi dikkat çekiyor. Bayram arifesinde 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesai yapılacak, ardından 16-17-18-19 Haziran tarihleri resmi tatil olacak.

Yıl içerisindeki diğer önemli resmi tatiller ise şu şekilde sıralanıyor:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Çarşamba
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Pazar
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü: Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı: Cuma
28 Ekim (Yarım Gün): Pazartesi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı: Salı
Yıl içindeki bu tatil günleri, çalışanların planlamalarını yapmaları ve özel günlerini değerlendirmeleri adına önem taşıyor.

Editör: Ömer Faruk