Haber Merkezi - 2024'e adım atarken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi duyurusuyla 2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı tarihleri netlik kazandı. Buna göre, 2024 Ramazan Ayı 11 Mart'ta başlayacak ve 30 gün sürecek. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü müslümanlar için sevinçle karşılanacak.

Peygamberimizin (sav.) haber verdiği Ahir Zaman Fitneleri ve Müslümanların Karşılaşacağı Zorluklar! Peygamberimizin (sav.) haber verdiği Ahir Zaman Fitneleri ve Müslümanların Karşılaşacağı Zorluklar!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini takvimine göre, Ramazan Bayramı, 9 Nisan Salı günü bayram arifesiyle başlayacak. Bayramın resmi tatil günleri içerisinde toplamda 3 gün süreceği açıklanmıştır. Müslümanlar için önemli bir ibadet ve manevi bir deneyim olan Ramazan Ayı, bu yıl da dayanışma, sadaka, ve manevi bir yenilenme fırsatı sunacak.

Bu özel ay boyunca tutulan oruçlar, müslümanları bir araya getirirken, bayram ise sevdiklerle paylaşmanın, dayanışmanın ve sevginin vurgulandığı bir dönem olacak. Ramazan Ayı'nın manevi atmosferi, tutulan oruçların ardından kutlanacak Ramazan Bayramı ile zirveye ulaşacak. Bu kutsal dönem, müslümanlar için bir aylık yoğun ibadetin ardından gelen bir sevinç zamanı olarak değerlendirilmekte.

Ramazan Bayramı 2024 Tarihleri:
9 Nisan Ramazan Bayramı Arifesi (9 Nisan 2024/Salı)
10 Nisan Ramazan Bayramı 1.gün (10 Nisan 2024 Çarşamba
11 Nisan Ramazan Bayramı 2.gün (11 Nisan 2024/Perşembe)
12 Nisan Ramazan Bayramı 3.gün (12 Nisan 2024/Cuma)
Ramazan Bayramı, 2024 yılında 3 gün sürerken, resmi tatil günleri içerisinde kutlanacak.

RAMAZAN AYININ MANEVİ İKLİMİ
“Sayılı günlerde olmak üzere (oruç size farz kılındı). Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder. (İhtiyarlık veya şifa umudu kalmamış hastalık gibi devamlı mazereti olup da) oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz (güçlüğüne rağmen) oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.”
Bakara(2) 184
Ey iman edenler! oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.
Bakara(2) 183
Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.
Bakara(2) 185

Editör: Ömer Faruk