Gündem

2,5 saatlik yol 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’in Erdemli ilçesindeki otoyol inşaatında incelemelerde bulundu. Projenin tamamlanmasıyla seyahat süresinin önemli ölçüde kısalacağı belirtildi.

Abone Ol

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Arpaçbahşiş Mahallesi'ndeki otoyol şantiyesini ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, Valiliği ve Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’in eşlik ettiği ziyarette, projede gelinen aşama hakkında bilgi aldı.

Uraloğlu, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, projenin 42 kilometrelik ana gövde ve 11 kilometrelik bağlantı yolundan oluştuğunu söyledi. "Kızkalesi'ne kadar olan kesimi bu projeyle çözmüş olacağız," diyen Uraloğlu, mevcut durumda 40-45 kilometrelik bir mesafenin 2,5 saatte geçildiğini, projenin tamamlanmasıyla bu sürenin 18-20 dakikaya düşeceğini vurguladı.

Projenin, 42 kilometrelik ana yolun yaklaşık 12,5 kilometresinin 7 tünel ve 5 viyadükten oluştuğunu belirten Uraloğlu, “Bu, standartları yüksek, 3 gidiş 3 geliş şeritli bir yol olacak,” dedi.

Bakan Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın 10 Ağustos'ta açılmasının planlandığını hatırlatarak, bu iki projenin turizme önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, sahada 1330 personel ve 204 iş makinesi ile çalışıldığını belirten Uraloğlu, makine ve personel sayısının artırılacağını, projeyi 3 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.