Haber Merkezi- 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıl dönümünde, Kahramanmaraş ve Hatay'da eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Bu tarih, 2023 yılında gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin anısına denk gelmektedir.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Hatay'da, özellikle Antakya, Kırıkhan ve Defne ilçelerinde büyük bir yıkım yaşandı ve binlerce kişi hayatını kaybetti. Hatay Valiliği, afetin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesi kararını duyurdu.

Kahramanmaraş'ta ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023'te il merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü nedeniyle taziye, mezarlık ziyaretleri ve anma törenleri sebebiyle il genelinde trafik yoğunluğu yaşanacağı belirtildi. Ayrıca, öğrenci taşımasında kullanılan servis araçlarının da ek bir trafik yoğunluğu oluşturacağı ifade edildi. Bu sebeple, il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okul ve kurumlardaki eğitim ve öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Editör: Ömer Faruk