İstanbul merkezli 8 ilde, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'a bağlantılı olduğu düşünülen casusluk faaliyetlerine karıştığı değerlendirilen 33 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, İsrail casuslarının Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi eylemlerde bulunmayı amaçladığı tespit edildi.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Emniyet güçlerinin İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyon sonucunda 33 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 143.830 euro, 23.680 dolar, ruhsatsız bir tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devam ederken, operasyonun casusluk faaliyetlerine karşı ülke güvenliği adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Editör: Ömer Faruk