İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın geçtiğimiz ay yurt genelinde gerçekleştirilen çakar denetimleri hakkındaki açıklamalarına göre, ülke genelinde trafiği tehlikeye sokan ve yetkisiz çakar kullanan araç sayısındaki artışa müdahale edildi. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde yapılan denetimler sonucunda, ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 1433 sürücüye toplamda 9 milyon 227 bin lira ceza uygulandı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında bu denetimlerin "çakar lamba" kullanımına odaklandığını belirtti. Söz konusu sürücülere ceza kesilirken, araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı işaretli cihazların da söküldüğü ifade edildi.

Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede

İçişleri Bakanı, açıklamasında denetimlerin devam edeceğini ve trafikte önceliğin insan güvenliği olduğunu vurgulayarak, ambulans, itfaiye ve polis gibi acil durum araçlarının önceliğinin insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yönelik olduğunu belirtti.

Editör: Ömer Faruk