Dünya

ABD-İngiltere uçakları Yemen'in başkenti Sana'yı vurdu

ABD-İngiltere uçakları, Yemen'in başkenti Sana'a hava saldırısı düzenledi. Bu gece yarısı gerçekleşen saldırılarda, ABD-İngiliz koalisyonu başkentin güney ve kuzeyinde bulunan farklı bölgelere saldırılar gerçekleştirdi.

Abone Ol

Görsel Haber - Yemen'in başkenti Sanaa'daki Sana Uluslararası Havalimanı ve Al-Dailami Hava Üssü, ABD'nin düzenlediği hava saldırıları sonrasında büyük bir ateş ve dumanla kaplandı.

ABD, Yemen'deki Husi varlıklarını hedef almaya devam eden operasyona "Poseidon Archer Operasyonu" adını verdiğini açıkladı. Bu operasyon, Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticaret gemilerini hedef almaya devam etme taahhüdüyle birlikte, ABD'nin Husi altyapısını vurduğu Yemen'deki operasyonlara resmi ve potansiyel olarak uzun vadeli bir yaklaşım olduğunu gösteriyor.

ABD ve İngiltere, 11 Ocak'ta gerçekleştirdikleri ilk saldırılardan bu yana Yemen'deki Husi hedeflerini yedi kez vurdu. Saldırılarda, tek yönlü saldırı dronları, gemisavar balistik füzeler ve gemisavar seyir füzeleri kullanıldı. ABD'nin amacı, Husilerin uluslararası nakliye yollarına yönelik saldırı yeteneklerini engellemek olarak belirtildi. Yetkililer, Poseidon Archer Operasyonu'nun, Kızıldeniz'deki güvenliği artırmak için oluşturulan Refah Muhafızı Operasyonu'ndan ayrı bir operasyon olduğunu vurguladılar. Koalisyona dahil olan 20'den fazla ülke, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılan insansız hava araçları ve füzeleri engellemeye çalıştı.