Güncel

ABD'de kutup soğukları etkili oluyor

ABD genelinde yaşanan kar fırtınası nedeniyle birçok eyalette acil durum ilan edilmiştir. Ülkenin bazı bölgelerinde sıcaklıkların en düşük -50 dereceye kadar düştüğü bildirilmiştir.

Abone Ol

Ülkenin orta kesimleri, etkili kutup soğuklarına maruz kalmaktadır. Hava sıcaklıklarının eksi 20 ila 30 derece arasında seyredeceği tahmin edilirken, bazı bölgelerde kuvvetli fırtınaların etkisiyle sıcaklıkların eksi 50 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.

Ülkenin orta kesimlerinde yaşayan 15 milyondan fazla kişi için soğuk hava uyarısı yapılmıştır. Bu soğuk hava dalgasıyla birlikte ülkede kış mevsiminin en soğuk günlerinin yaşanması beklenmektedir.

Louisiana Eyaleti Valisi Jeff Landry, önümüzdeki haftaya kadar sürecek kar fırtınaları ve düşük sıcaklıklar nedeniyle eyalette olağanüstü hal ilan ettiğini belirtmiştir. Ayrıca, New York Valisi Kathy Hochul da New York eyaletini etkileyecek kar fırtınası öncesinde Ulusal Muhafızları devreye soktuğunu ve New York'un batısında olağanüstü hal ilan edeceğini bildirmiştir.