Dünya

ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede, bölgedeki tehditler karşısında İsrail'e sarsılmaz destek sözü verdi. Pentagon’dan üst düzey bir yetkili, İsrail'in Lübnan'la topyekün bir kara savaşı başlatabileceği uyarısında bulundu.

Abone Ol

Lübnan’da meydana gelen saldırıların ardından bölgedeki gerilim hızla tırmanıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı kritik bir görüşmede, İsrail'in güvenliği konusunda Washington’un sarsılmaz desteğini bir kez daha vurguladı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin odak noktasının İran, Lübnan Hizbullahı ve İran’ın bölgedeki diğer müttefiklerinden gelen tehditler olduğu bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, "Durumun kontrolden çıkmasından endişe ediyoruz. İsrail, Lübnan’la topyekün bir kara savaşı başlatacak" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, hem bölge ülkelerinde hem de uluslararası toplumda büyük bir yankı uyandırdı.