Güncel

ABD'li kuruluş işgal rejimin silahlanmasını eleştiriyor!

Örgütler, "Kalıcı bir ateşkes, Washington'un silah akışını sona erdirerek İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya baskı yapmayı gerektiriyor" dedi.

Abone Ol

Bir grup örgüt, ortak bir açıklama yaparak, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması için ABD'nin İsrail'e silah akışını durdurması gerektiğini belirtti. Açıklamada, "Netanyahu hükümeti uyarılara yanıt vermiyor ve Gazze Şeridi'nde 15.000'i çocuk olmak üzere yaklaşık 40.000 Filistinliyi öldürmek için ABD desteğini ve silahlarını kullandı" denildi.

Açıklamanın devamında, "Filistinlilerin nesillerini yok etmek ve vahşetlerin işlenmesini sağlamak için silahların gönderildiği bir zamanda barış için çalışmak iddia edilemez ve İsrail'e silah satışını ve transferini durdurmak, Filistinlilerin ve İsraillilerin güvenlik, eşitlik, özgürlük ve adalet içinde yaşadığı bir gelecek inşa etmenin ilk adımıdır" ifadelerine yer verildi.

Örgütler, ABD hükümetine seslenerek, "Yurtdışındaki şiddeti desteklemek yerine sağlık ve barınma gibi yerel dosyalara para harcamalı" çağrısında bulundu.