Haber Merkezi-ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail askerlerinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamları kutlamak için görüntülendiği anlarla gündeme geldi.

Pompeo, eşi Susan ile birlikte İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında esirlerin aileleriyle bir araya geldi.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Pompeo, "Amerikalıların çoğu savaşta yanınızda" dedi ve İsrail'in benzer olayların tekrarlanmaması için gerekeni yapma görevini üstlendiğini belirtti. "Dünyadaki hiçbir millet buna izin vermez" ifadesini kullandı.

Daha sonra İsrail Savunma Kuvvetleri'ni (IDF) ziyaret eden Pompeo, buradaki askerlerle bir araya geldi ve hatta dans etti. Ancak bu görüntüler, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Pompeo, "Kutsal topraklardayız" diyerek İsrail halkının direnişine şaşırmadığını ancak hayret ettiğini ifade etti.

Ancak, dans görüntüleri birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar, "Katliamı desteklemek için mi dans ediyorsun?", "Utanç verici" ve "İkinci döneme hazırlanıyor" gibi ifadelerle tepkilerini dile getirdi.

Diğer yorumlar arasında, "Politikacı olduğunu düşünmüştüm. Mesleğini neden dansçı olarak değiştirdi?" ve "Orta Çağ'da yaşıyoruz, savaş danslarla yüceltiliyor. İğrenç" şeklinde eleştiriler yer aldı.

Editör: Ömer Faruk