Adıyaman Belediyesi, uzun bir süredir devam eden kent meydanı projesinde önemli bir aşamaya ulaştı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkisiyle bir süre durdurulan projede, çalışmalar hızla sürüyor.

Adıyaman'ın ilk kent meydanı projesi, 12 bin 154 metrekare arsa alanına ve 24 bin 280 metrekare proje alanına sahip. Yeraltında 740 araçlık iki katlı kapalı otopark, bin 240 kişilik cami, 250 metrekarelik kitap kafe, kütüphane, kuru havuzlar, bebek bakım odası, abdesthane, umumi tuvaletler ve geniş yeşil alanları içeriyor. Böylece, sadece bir meydan değil, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası haline gelmesi planlanıyor.

Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adıyaman’ın ilk meydanı olacak olan kent meydanı projemize depremden önce başladık. Ancak deprem felaketi nedeniyle bir süre ara verdik. Normalleşme süreciyle birlikte çalışmalara tekrar başladık ve hızla devam ediyoruz. 740 araçlık otoparktan, camiye, kitap kafeden kütüphaneye, yeşil alanlardan abdesthaneye kadar geniş bir içeriğe sahip projemiz, şehrimizin sosyal yaşamına önemli katkılarda bulunacak. Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyor ve kısa sürede kent meydanımızı halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Faruk