7 Ekim'den bu yana Gazze'de imanın küfre karşı dik bir duruşla mücadele ettiğini vurgulayan vatandaşlar, İslam ülkelerinin halklarının ve yöneticilerinin daha ciddi bir tavır sergilemeleri gerektiğine dikkat çekti.

Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Kudüs'ün sıradan bir toprak parçası olmadığını belirten Mehmet Şaşmaz, "Son aylarda Gazze ve Filistin'de kardeşlerimize karşı yapılan saldırıları hepimiz biliyoruz. Bu topraklar sıradan değil; Cenab-ı Hakk'ın Kur'an-ı Kerim'de mübarek kıldığı topraklardır. Salı günü Miraç Gecesi, Miraç'tan bahsedince aklımıza o topraklar geliyor. Peygamber Efendimizin Mekke'den Mescid-i Aksa'ya oradan da Arş-ı Ala'ya yükseldiği yerlerdir. Orada akan kanın durması gerekiyor. 57 İslam ülkesinin bir fiili adım atmaması üzücü. Sadece kınamalar ve dualarla yetinmek yerine ticari ve siyasi bağlantıları kesmek gerekiyor. Bizim bu konuda sorumluluğumuz büyük, ülke olarak ümmetin abisiyiz. Müslüman halk olarak en azından boykot yaparak bir şeyler yapabiliriz." dedi.

Habip Bozan ise İsra ve Miraç olaylarının tam anlaşılması durumunda Filistin'in özgürlüğe kavuşacağını belirtti. "Gazze'de ciddi bir işgal ve zulüm var. İslam ülkeleri ve yöneticileri sadece kınamalarla yetiniyor. İman ve cesaret ortaya koymamız gerekiyor. Kur'an-ı Kerim Firavun'un sihirbazlarını anlatır; sihirbazlar, Musa'yı yendiği takdirde Firavun'un yakınlarından olacaklarını söylerler. Ancak Musa'nın sihrini bozduğunda secdeye kapanarak iman etmişlerdir. Biz de o cesareti gösteremezsek, bu saldırılar devam eder. Rabbim bize bu iman ve cesareti nasip etsin." diye konuştu.

Ferhat Özbadem, önümüzdeki günlerde İsra-Miraç hadisesinin yıl dönümünde bu olayın Müslümanlar için bir vesile olması temennisinde bulunarak, "İsra ve Miraç, Kudüs'ün özgürlüğüne giden yol olmalıdır. Dualarımızda bu olayları hatırlamalı ve Filistin'in özgürlüğü için çaba sarf etmeliyiz. Yapılan programlarda özgür Filistin'in direnişi gündemde olmalı ve maddi manevi yardımlar bu günlerde gerçekleştirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Cuma Pancar da Miraç Kandili'ni idrak ederken Kudüs'ün özgür olmamasının büyük bir acı olduğunu belirterek, "Müslümanlar olarak bu toprakları özgür görmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. En azından dua etmek, boykot yapmak ve onların sesi olmak gerekiyor. Miraç'ın yaşandığı bu günlerde daha fazla faydalı olabileceğimiz bir durum." dedi.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk