Güncel

Afganistan: Yemen'in bombalanması uluslararası anlaşmaların açık bir ihlalidir

Afganistan İslam Emirliği, ABD ve İngiltere'nin Yemen'in bazı bölgelerini bombalamasının uluslararası anlaşmaların açık bir ihlali olduğunu belirterek bu saldırıların bölgedeki krizi daha da kötüleştirdiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Afganistan İslam Emirliği, ABD ve İngiltere tarafından Yemen'e yönelik gerçekleştirilen saldırıların, Orta Doğu'nun ve bölgedeki diğer ülkelerin güvenliği ve istikrarı üzerinde ciddi risk oluşturduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamada, Yemen'in bombalanmasının uluslararası anlaşmaların açık bir ihlali olduğu belirtilerek, bu saldırıların bölgede zaten mevcut olan istikrarsız durumu daha da karmaşık hale getirdiğine vurgu yapıldı.

Afganistan İslam Emirliği, Amerika ve müttefiklerini, geçmişteki hatalardan ders çıkarmaya ve stratejilerini gözden geçirmeye çağırdı. Ayrıca, bölgede etkili olan ülkelerin, siyonist rejimin Filistinlilere yönelik soykırımını durduramadığı gerçeğine dikkat çekti.

Açıklamada, "Filistin meselesine karşı etkili önlemlerin alınmaması, çatışmaların diğer ülkelere sıçramasına ve bölgede güvensizlik ile istikrarsızlığa neden oldu. Afganistan İslam Emirliği, İsrail'in suçlarını desteklemekten Yemen'e saldırmaya kadar tüm bu eylemleri insanlık dışı, provokatif ve Müslüman haklarının doğrudan ihlali olarak değerlendirmektedir." ifadeleri yer aldı.

ABD ve İngiltere halklarını, kendi hükümetlerinin faaliyetlerine karşı duruş sergilemeye, sivil itaatsizliğe ve insanlık karşıtı eylemlere karşı tavır almaya çağıran Afganistan İslam Emirliği, bu tür zalimce saldırganlıkların sonuçlarının kendi uluslarına kayıp ve zarar getireceği uyarısında bulundu.

Filistin ve diğer zulüm altındaki Müslüman halkları destekleme çağrısı yapan Afganistan İslam Emirliği, bu kritik zamanlarda İslam dünyasını, küçük farklılıkları bir kenara bırakarak mazlumların yanında birleşik bir ümmet olarak sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.