Siyaset

AK Parti ile MHP Yerel Seçimlerde İttifak Yapacak

AK Parti ve MHP, 2024 Yerel Seçimlerinde Yalova'da İttifak Kararı Aldı!

Abone Ol

Yaklaşan 2024 mart ayındaki yerel seçimlere yönelik Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP'nin iş birliği yapacağı illeri duyurdu. Bu kapsamda, Yalova da ittifak yapılacak iller arasında yer alıyor. AK Parti ve MHP, bazı illerde tek adayla, bazı illerde ise kendi adaylarıyla seçimlere katılacak.

Yalova'da MHP, kendi adayını çıkarmayarak, AK Parti'nin adayını destekleme kararı aldı. Bu stratejik ittifak, il genelinde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir birlikteliği olarak öne çıkıyor.

MHP'nin ayrıca AK Parti'nin adayını destekleyeceği diğer iller şunlar: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli ve Zonguldak.

Öte yandan, AK Parti, 5 ilde MHP'nin adayını destekleyecek. Bu iller ise Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye olarak belirlendi. Ayrıca, AK Parti ve MHP, 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime katılacak. Bu iller şu şekilde sıralanıyor: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat.