Haber Merkezi- Küçükçekmece'de AK Parti'nin belediye başkan adayı Aziz Yeniay'ın düzenlediği program sırasında meydana gelen silahlı saldırıda bir vatandaş hayatını kaybetti.

Saldırı, programın devam ettiği sırada gerçekleşti ve olay yerine hemen polis ekipleri sevk edildi.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Detaylı inceleme başlatılırken, saldırganın kimliği ve saldırının nedeni henüz belirlenemedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'dan Saldırıyı Kınama

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum saldırıyı kınayarak bir açıklamada bulundu.

AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleşen silahlı saldırı, bölgede endişe ve korku yaratırken, siyasi aktörler de olaya tepki gösterdi. İstanbul'un en büyük belediye başkan adaylarından biri olan Murat Kurum, saldırıyı kınadığı açıklamasında, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kurum, açıklamasında hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet dilerken, demokrasiye yönelik tehditlerin asla yolundan döndüremeyeceğini vurguladı. Siyasi çatışma ortamında yaşanan bu tür şiddet olaylarının demokrasiye zarar verdiğini belirten Kurum, şiddeti kınayarak demokratik süreçlerin önemine vurgu yaptı.

Saldırının detayları henüz netleşmemişken, olayın siyasi bir arka planının olup olmadığı da araştırma konusu olarak ön plana çıkıyor. Polis ve güvenlik birimleri, saldırının ardındaki nedenleri ve sorumluları belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Detaylar Geliyor...

Editör: Ömer Faruk