Siyaset

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetleri görüştü: Son söz genel başkanlarda

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin'in açıklamalarıyla "bazı konularda son rötuşlar yapıldığı" belirtildi. Taraflar, genel başkanlar düzeyinde alınacak karara saygı gösterileceğini ifade etti.

Abone Ol

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmenin detayları ortaya çıktı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından Doğan Bekin, medyaya yaptığı açıklamada, her iki partinin genel başkanları düzeyinde alınacak karara uyacaklarını belirtti. Görüşmede özel taleplerin olup olmadığına dair herhangi bir bilgi verilmese de, daha önce yapılan 4 tur görüşme sonucunda üzerinde çalışılan bazı konuların detaylarında son rötuşların yapıldığı ifade edildi.

Bekin, görüşmenin uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerini yansıttığını vurgulayarak, ittifakın varlığı veya yokluğunun bu temel bağları değiştirmeyeceğini söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'den belediye başkanı adaylarının belirlenmesi konusunda ise Bekin, son kararın Genel Başkanları tarafından verileceğini dile getirdi.