İbrani medyasına göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan "Aran" Psikolojik Yardım Derneği'nin merkezlerine, Aksa Tufanı harekâtı süresince 100 bin kişinin psikolojik destek için başvurduğu belirtildi.

Dernek yetkilileri, bu taleplerin farklı gruplar ve yaşlara göre kaydedildiğini ifade ederken, derneğin kuruluşundan bu yana ilk defa böylesine yoğun bir iletişim trafiği yaşadığını vurguladı. Ayrıca, merkezlere başvuranların sorunlarıyla ilgilenen ekiplerin dahi psikolojik krizler yaşadığı belirtildi.

İşgal altındaki bölgelerdeki güvenlik duygusunun ciddi biçimde azaldığına dikkat çeken dernek yetkilileri, siyonistler arasında uzun vadeli psikolojik sorunların ortaya çıkabileceğini dile getirdi.

Aksa Tufanı harekâtının başladığı 7 Ekim günü, aynı merkezlere 3 bin çağrı geldiği biliniyor.

Birkaç gün önce, İbrani medyası işgal ordusu askerleri arasında Gazze Şeridi'ne yapılan kara saldırısına katılanların psikolojik vakalar yaşadığını aktarmıştı.

Siyonist Kanal 12, uykusunda kabus gören bir işgalci askerin paniğe kapılarak uyuduğu odanın duvarına ateş açtığını ve bunun sonucunda birçok işgal askerinin yaralandığını bildirdi.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Öte yandan, "Haaretz" gazetesi savaşın başlangıcından bu yana 2,800'den fazla siyonist askerin işgal bakanlığının rehabilitasyon bölümünde tedavi gördüğünü belirterek, bu kişilerin %18'inin "akıl sağlığı sorunları ve travma sonrası stres bozuklukları yaşadığını" rapor etti.

Editör: Ömer Faruk