Görsel haber - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli programı kapsamında Karamürsel ve Kartepe ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi ve İzmit ilçesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, partisinin herhangi bir bireyin mutsuz olmasına razı olmadığını belirterek, her sorunu dile getirmeye devam ettiklerini vurguladı.

Ali Babacan, ülke insanlarının daha iyi bir yaşamı hak ettiğini ifade ederek, doğruları konuşmaktan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ayrıca, Saadet Partisi Meclis Grubu'nda yer almama sebeplerini açıklayan Babacan, CHP'den gelen bir teklif doğrultusunda bu birlikteliği kabul ettiklerini ve bu birlikteliğin milletvekillerinin emeği ve alın teriyle kazanıldığını belirtti.

Babacan, yerel seçimlere dair sorular üzerine, DEVA Partisi'nin büyükşehirlerde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıkladı. İstanbul'da da kendi adaylarıyla yarışacaklarını belirten Babacan, ittifak kavramının yerel seçimlerde hukuki bir zeminde geçerli olmadığını, ancak farklı işbirliği modellerinin düşünülebileceğini ifade etti.

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM'de Vatandaşlık Kanunu Değişikliği İçin Destek İstedi HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM'de Vatandaşlık Kanunu Değişikliği İçin Destek İstedi

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararının altını çizerken, 20 Şubat'a kadar süren aday listesi teslim tarihine kadar herhangi bir işbirliği önerisi olması durumunda teşkilatlarından gelmesi ve diğer siyasi partilerin genel merkezlerinin onayıyla değerlendirmeye alınabileceğini söyledi. Babacan, "Kapıyı tamamen kapatmış değiliz ancak bu güne kadar böyle bir işbirliği olmadı." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Faruk