Almanya'da federal hükümetin bütçe açığını kapatmak amacıyla tarım sektöründen yapmayı planladığı 920 milyon euroluk kesinti, ülke genelinde büyük çaplı çiftçi protestolarına yol açtı. Tarım araçlarına yönelik araç vergisi muafiyeti ve tarımsal mazot yakıta yönelik sübvansiyonların kademeli olarak kaldırılması kararı, rekabet açısından dezavantajlı duruma düşeceklerini düşünen çiftçilerin tepkisini çekti.

Alman çiftçiler, ülke genelinde traktörleriyle trafiği kilitleyerek hükümetin tarım politikalarını protesto ediyor. Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti'nde yüzlerce traktörle otoyol girişlerini kapatan çiftçiler, ekonomik zorlukları vurguluyor. Ayrıca, kamyon ücretlerindeki artışı protesto eden nakliye şirketleri de çiftçilere destek veriyor.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Ülkenin farklı bölgelerinde, Baden-Württemberg'den Aşağı Saksonya'ya kadar çiftçilerin traktör konvoyları, otoyolları trafiğe kapatıyor. Başkent Berlin'de çiftçiler, hemen hemen bütün otoyol girişlerini kapatırken, diğer meslek grupları da çiftçilerin eylemlerine destek amacıyla kendi araçlarıyla 17 Haziran Caddesi üzerinde bir araya geliyor. Bu geniş kapsamlı protestolar, tarım kesintilerine karşı Almanya genelinde yoğun bir tepki oluşturuyor.

Editör: Ömer Faruk