Görsel Haber - Bu tarihi an, 14 günlük Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu'nun başlangıcını simgeliyor. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, SpaceX'e ait uzay aracıyla birlikte Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan gerçekleştirilen bu tarihi fırlatma ile Ax-3 misyonu başlatıldı.

Uzay aracı, SpaceX'in Falcon 9 roketi tarafından taşındı ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yol aldı. Dragon kapsülü, içerisinde hava akımı olan basınçlı bölgesinde 7 kişi veya eşit miktarda yük taşıma kapasitesine sahip.

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzayda görev yapacak.

Esenler Belediyesi Gençleri Kelimelerin Büyüsüyle Buluşturuyor: Etimoloji Atölyesi Başladı! Esenler Belediyesi Gençleri Kelimelerin Büyüsüyle Buluşturuyor: Etimoloji Atölyesi Başladı!

Ax-3 misyonunun diğer üyeleri arasında ABD ve İspanya'dan misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri'nden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı adına katılan İsveçli Marcus Wandt bulunuyor.

Fırlatma, SpaceX'in kontrolleri tamamlaması için bir gün ertelenmişti ve nihayet gerçekleşerek uzay yolculuğu başlamış oldu.