Güncel

Ankara ve Çevre İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı: Tedbirli Olunmalı!

Ankara, Çorum, Çankırı ve Kastamonu’da bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Ankara Valiliği, ani sel, su baskını, dolu ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Çorum, Çankırı ve Kastamonu çevreleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Bugün akşam saatlerine kadar sürecek yağışlar, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun güneyi ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde etkili olacak. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Ankara Valiliği de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak, özellikle Ankara’nın kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların beklendiğini duyurdu. Valilik, vatandaşları ani sel, su baskını ve fırtına gibi durumlar karşısında tedbirli olmaya çağırdı.

Vatandaşlar, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ve olası tehlikelere karşı dikkatli olmalı ve yetkililerin uyarılarını yakından takip etmelidir.