Panel, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Melike Hatun Camii Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Ankara'da gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Panel öncesinde Ankara Filistin Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü İsa Özçelik bir konuşma yaptı. Özçelik, "Pek çok organizasyon düzenleniyor. Pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerin ve organizasyonların gerçekleşmesinde ciddi bir emek ve gayret var. Bugünkü panelin gerçekleşmesinde emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Panelistlerimize de böyle bir görevi kabul ettikleri için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Evet, kardeşler, 7 Ekim'de neredeyse Nuh Tufanı mesafesinde bir tufan, Aksa Tufanı yaşandı. Bu tufan, pek çok şeyi altüst etti. Pek çok doğrunun yanlış olduğunu, yanlışın doğru olduğunu bir şekilde bize gösterdi. İnşallah bugünkü panelde panelistlerimiz bize bu tufanın öncesini, sonrasını, nedenlerini, sonuçlarını, genelde ve yerelde etkilerini ayrıntılı bir şekilde anlatacaklar, biz de istifade edeceğiz." dedi.

Panel, iki oturum şeklinde gerçekleşti. Birinci oturumun yöneticiliğini Memur-Sen Ankara Başkanı Nevzat Öylek üstlendi. Birinci panelde ÖNDER Ankara Başkanı Mehmet Fatih Serenli "Filistin’in Müslümanlar için önemi" konusunu, Medeniyet Vakfı Ankara Başkanı İbrahim Hakkı Torak "Aksa Tufanı ve gerçekleri" konusunu, ve İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç "Gazze ve insani yardım" konusunu ele aldı.

Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Panelin ikinci oturumunun yöneticiliğini Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Başkanı Metin Mahitapoğlu üstlendi. İkinci oturumda İMH Yönetim Kurulu Üyesi İsa Özçelik "Aksa Tufanının İslam dünyasına etkileri"ni, Şehir ve Medeniyet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Ataman "Aksa tufanının dünyaya etkileri"ni ve Cihannüma Ankara Temsilcisi Semi Okumuş "Siyonizme stratejik açıdan direniş: Boykot" konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Editör: Ömer Faruk