Güncel

Ankara'da "Ümmete Çağrı Kudüs'e Özgürlük" sloganıyla basın açıklaması düzenlendi

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından, siyonizm zulmü ve İslam aleminin tepkisini anlatan oyun sonrası "Ümmete Çağrı Kudüs'e Özgürlük" konulu basın açıklaması yapıldı.

Abone Ol

Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından Gazze'ye yönelik vahşi bombardımanın devam ettiği belirtiliyor. İşgalci siyonistler, karadan, havadan ve denizden gerçekleştirdikleri saldırılarla yıllardır abluka altında tuttukları Gazze'de 99 gündür katliamlara devam ediyor.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Ankara'da da 7 Ekim'den bu yana neredeyse her gün Aksa Tufanı'na destek ve siyonist işgallere tepki gösteren çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bugün, Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Şeyh İzzettin Türbesi yanında gerçekleştirilen bir orta oyunu gösterisiyle Gazze'deki zulmü anlatıldı.

Gösteride, Gazze'de yaşanan soykırım ve vahşet temsili olarak canlandırılırken, İslam ülkelerinin bayrakları yapıştırılan figüranlar çeşitli tepkiler gösterdi.

Yapılan orta oyunu sonrasında Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği ve Genç Kudüs Şurası Başkanı Hanefi Sinan, "Ümmete Çağrı: Kudüs'e Özgürlük" başlıklı bir basın açıklaması okudu. Sinan, Müslümanlara birlik çağrısında bulunarak, israil'in yıllardır sürdürdüğü katliamları 7 Ekim'den bu yana soykırıma dönüştürdüğüne dikkat çekti.

Açıklamasında, "israil'in anlayacağı tek dil güçtür" diyen Sinan, barış çağrıları ve diğer çözüm önerilerinin sonuç getirmediğini, Müslüman ülkelerin birliğinin ise gerekli gücü sağlayabileceğini ifade etti. Sinan, israil'in gerçekleştirdiği katliamlara karşı dünyanın dört bir yanından gelen tepkileri hatırlatarak, Müslümanların birliği ve dayanışması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasını, "Zulümleri bitirecek olan yalnızca birliğimizden alacağımız güçtür" diyerek sonlandıran Sinan, Müslümanların bir olmanın ve birlikte durmanın gücünü hatırlamaları gerektiğini belirtti.