Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Tuğba Altınok Camisi'nde "Gazze İçin Acil Ateşkes" sloganıyla bir araya gelen Ankaralılar, İnsanlık Ölmesin Platformu ile Ankara-Filistin Dayanışma Platformu önderliğinde Filistin'de yaşanan soykırıma karşı ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Yürüyüş sırasında sık sık tekbirlerin getirildiği ve çeşitli sloganların atıldığı basın açıklamasında, duygusal anlar yaşandı ve kimi vatandaşlar gözyaşı döktü. Ayrıca, basın açıklamasının yapıldığı alana protez, ortez, baston, beyaz baston, tekerlekli sandalye ve engelli yardımcı araç gereçleri bırakıldı.

ABD Büyükelçiliği önünde gerçekleşen basın açıklamasında, katliam ve soykırımın ortağı olarak nitelendirilen ABD'ye yönelik Uluslararası Adalet Divanı'na gönderilmek üzere vatandaşlar tarafından dilekçeler imzalandı.

İnsanlık Ölmesin Platformu ile Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına yapılan basın açıklamasını Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ahmet Dönmez okudu. Yapılan konuşmaların ardından imzalanan dilekçeler, Ankara 2 Nolu Baro temsilcisine teslim edildi.

Editör: Ömer Faruk