Ali Kuşçu'ya Adanmış "Yapay Zekâ Atölyesi" Gençlerle Buluştu! Ali Kuşçu'ya Adanmış "Yapay Zekâ Atölyesi" Gençlerle Buluştu!

ABD'li teknoloji devi Apple, "Dijital Pazarlar Yasası"na uyum sağlamak amacıyla iOS, Safari ve App Store'da önemli değişikliklere gittiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, bu değişiklikler arasında 600'den fazla yeni uygulama programlama ara yüzü, genişletilmiş uygulama analitiği ve alternatif arama motorlarına yönelik işlevsellik gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca, uygulama ödemelerini işleme ve iOS işletim sistemi uygulamalarının dağıtımına yönelik yeni seçenekler de kullanıcılara sunulacak.

Apple, bu yeniliklerle birlikte güvenlik önlemlerini artırarak riskleri azalttığını belirtse de, tamamen ortadan kaldırmadığını vurguluyor. Açıklamada, özellikle ödemeleri işleme ve iOS'ta uygulama indirmeye yönelik getirilen seçeneklerin, kötü amaçlı yazılım, sahtekarlık, dolandırıcılık ve diğer güvenlik tehditlerine yeni yollar açabileceği uyarısı yapılıyor.

Yeni özelliklerin mart 2024'ten itibaren 27 AB ülkesindeki kullanıcılara sunulacağı belirtilirken, Apple'ın geliştirici uygulamalarına yönelik yeni iş şartlarına vurgu yapılıyor. Geliştiricilerin, yeni seçenekleri kullanabilmek için AB uygulamalarına yönelik iş şartlarını kabul etmeleri gerekecek. Ancak, geliştiricilerin bu şartları kabul etmeme veya Apple'ın mevcut şartlarına bağlı kalmayı tercih etme seçeneğine sahip oldukları ifade ediliyor. Ayrıca, yeni iş şartlarının "Dijital Pazarlar Yasası"nın koşullarını desteklemek için gerekliliği vurgulanıyor, bu değişikliklerin yeni bir ücret yapısını da içerdiği belirtiliyor.