Van Valisi Ozan Balcı, kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek isteyen minibüs şoförüne kitap desteği sağladı.

Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Van'ın Beyüzümü Mahallesi güzergahında yolcu taşıyan 20 yıllık minibüs şoförü Doğan Gül, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla örnek bir uygulama başlattı.

Yolcuların seyahatleri sırasında akıllı telefonlarıyla uğraşmak yerine kitap okumalarını teşvik etmeyi amaçlayan Gül, minibüsünde küçük bir kitaplık oluşturdu.

Minibüs içerisindeki kitaplık alanını gören yolcular, seyahatleri boyunca bu alandan seçtikleri kitapları okuma imkanına sahip oluyorlar.

Bu uygulama basında yer bulduktan sonra Vali Balcı, şoföre onlarca kitap hediye etti.

Kitapları düzenleyerek kitaplığında sergileyen şoför Doğan Gül, Vali Balcı'ya teşekkür ederek, "Projemiz yaklaşık 2 yıl önce başlamıştı. Geçen hafta valimize bir çağrıda bulunmuştuk. Sağ olsun o da çağrımıza cevaben bugün bize kitap yolladı. Biz de kitaplarımızı kitaplığımıza yerleştirdik. Buradaki amacımız okumanın yaygınlaşması. Bizim temennimiz diğer araçlarda da otobüslerde de bu uygulamanın yaygınlaşması. Haberlerden sonra yolcularımızdan onlarca tebrik mesajı aldım. Araca bindiklerinde 'geçen televizyona, haberlere çıkan araç bu' gibi tepki veriyorlar. Onlar da destek vereceklerini söylüyor. Özellikle de öğrenci arkadaşlarımızdan kitap desteği sözü aldık. Birçok esnafımızdan bu uygulamayı daha da yaygınlaştırmak için söz aldık. Şoför arkadaşlarımızın bugüne kadar desteği çoktu, kitap getiriyorlardı. Kendi araçlarına da kitaplık koyma sözü verenler oldu. İnşallah bu uygulama daha da yaygınlaşacaktır." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Faruk