Güncel

Araştırmacı Yazar Bilal Demir: Bizim konuştuğumuz siyeri bugün Gazze'dekiler yaşıyorlar

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Şanlıurfa'da düzenlediği "Gazze ve Aksa Tufanı'na Destek" programında konuşan Araştırmacı Yazar Bilal Demir, Asr-ı Saadet döneminde yaşanan olayların Gazze'de tekrar yaşandığını ifade etti.

Abone Ol

Program, Rabia Meydanı'nda kurulan Gazze çadırında gerçekleşti.

Demir, İsrail'in hedeflerinin, İslam'ı olmadığı bir hayat haline getirmek, insanları İslam'dan uzaklaştırmak ve kendilerine köle yapmak olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail'in Müslüman olmayan toplulukları kendine köle yapma amacını gerçekleştirmek adına işgaller gerçekleştirdiğini ve bu bölgeleri insansızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Müslümanların sesini çıkaramadığını ve İslam ülkelerinin İslamsızlaştığını belirten Demir, Gazze'nin İslamsızlaştırılmadığı için şimdi insansızlaştırılmak istendiğini ifade etti. Konuşmasında, İslam ümmetinin izzetini kaybettiğini ve yeniden izzetli günlerine dönmek istiyorsa çaba harcaması gerektiğini vurguladı.

Araştırmacı Yazar Bilal Demir, Gazze'deki mücadelede yaşananları, Hazreti Muhammed'in dönemindeki olaylarla paralellik kurarak anlattı. Şehit olan çocukların babalarının onları cennete uğurlarken "Sen Muhammed'e gidiyorsun. Baban seni her şeyden çok seviyor." dediğini paylaştı. Demir, bu olayın Hazreti Muhammed'in dönemini andırdığını ve Gazze'deki mücahitlerin yaşadığı durumun, İslam tarihindeki olaylarla benzerlik taşıdığını söyledi.

Ayrıca, konuşmasında Hazreti Ömer'in Allah Resulüne duyduğu sevgiyi anlatarak, Müslümanların gerçekten Allah Resulü'nü sevip sevmediklerini sorgulamaları gerektiğini dile getirdi. Gazze'deki mücadelede gerçek bir imanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Bilal Demir, konuşmasını Hazreti Muhammed'in sevgi ve mücadele dolu hayatını örnek alarak, Müslümanlara çağrıda bulunarak tamamladı.