Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anarak, yaşanan acının hala tazeliğini koruduğunu belirtti. Paylaşımında, "Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan, depremin ardından devletin hemen harekete geçtiğini ve milletin depremzedelerin yanında yer aldığını vurgulayarak, "Asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur." dedi.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor.

Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.… pic.twitter.com/19AufD6qMt

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) February 6, 2024

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden 11 ilin büyük bir yıkıma uğradığını ifade eden Erdoğan, milletin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin bu zorlu dönemde güçlü bir şekilde ortaya çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı, millete verilen sözlerin tutulması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve şehirlerin inşa edilip, depremzedelerin güvenli yurtlarına kavuşturulana kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi. Erdoğan, Rabb'den ülkeye ve millete bir daha böyle felaketler yaşatmamasını dileklerine ekleyerek, "Bizi böyle imtihanlara maruz bırakmasın." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Faruk