Lübnan Ordusu Komutanlığı, soykırımcı israilin Nebatiye vilayetindeki Kefrtebnit-Hardali yolu üzerinde bir askeri aracı hedef alan hava saldırısında tuğgeneral ve yüzbaşı rütbesindeki iki subay ile bir askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Saldırı, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun'un israil ile yaşanan gerilimin çözümünün "oturup konuşmak" olduğunu ifade ettiği açıklamasının üzerinden henüz 24 saat geçmeden gerçekleşti.
Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, israilin Lübnan'a, halkına ve orduya yönelik kasıtlı ve tekrarlanan saldırılarının sürdüğü belirtilerek, bu saldırıların ülkenin istikrarını hedef aldığı vurgulandı.
Açıklamada, "israilin Lübnan'a, halkına ve orduya yönelik kasıtlı, vahşi ve tekrarlanan saldırılarının sürmesi; bizi, istikrarın yeniden sağlanmasını, kapsamlı ateşkesi ve israilin işgal altındaki Lübnan topraklarından çekilmesini hedefleyen tüm çabaları boşa çıkarmayı amaçlayan bu saldırgan girişimlere karşı daha kararlı kılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
israil aynı gün Nebatiye'ye bağlı Deyr ez-Zehrani ve Aba beldelerine de hava saldırıları düzenledi. Nebatiye kentinin de insansız hava aracıyla hedef alındığı bildirildi.
Sur ilçesine bağlı Cüya beldesi de israile ait bir İHA tarafından vuruldu.
Lübnan Ulusal Haber Ajansı, düzenlenen israil saldırılarında 6 kişinin şehit olduğunu, 4 kişinin yaralandığını duyurdu.
Doğu Lübnan'da ise Batı Bekaa bölgesindeki Meşğara beldesi hava saldırısına maruz kaldı.