Dünya

Azerbaycan yarın cumhurbaşkanını seçecek

Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Mezahir Penahov, yarınki cumhurbaşkanı seçimine yönelik düzenlediği basın toplantısında, seçimin en önemli odak noktasının şeffaflık olduğunu belirterek, "Tam şeffaf bir seçim hayata geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Abone Ol

Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Mezahir Penahov, yarın gerçekleşecek cumhurbaşkanı seçimi öncesinde düzenlenen basın toplantısında, ülkenin tamamında ilk defa gerçekleştirilecek bir seçimin büyük önem taşıdığını ifade etti. Penahov, 30 yıl boyunca işgal altında bulunan toprakların kurtarılmasının ardından tam anlamıyla toprak bütünlüğünün sağlandığını belirterek, 26 kurtarılan bölgede sandık kurduklarını aktardı.

Seçmen sayısının 6.5 milyon olduğunu ve 6,500'den fazla sandık kurulduğunu açıklayan Penahov, şeffaflığın sağlanmasının başlıca konu olduğunu vurguladı. Seçimi izleyecek 800'ü aşkın yabancı gözlemci ve 200'den fazla yabancı gazetecinin bulunacağını belirten Penahov, ayrıca 1,000 sandıkta web kameralarının kurulduğunu dile getirdi.

Azerbaycan halkının yarın 7 aday arasından seçim yapacağı belirtilirken, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yeniden aday olduğu ve 7 adayın Azerbaycan'ı 7 yıllık bir dönem boyunca yönetmek için yarışacağı kaydedildi.