İstanbul 1'inci ağır ceza mahkemesinde görülen davanın 60'ıncı duruşması başladı. Duruşmada, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanları alınan 5'i tutuklu 200 sanığın son sözleri dinlendi.
Son sözlerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, kararını açıklamaya başladı.
579 sayfalık iddianamede Beşiktaş Belediyesi, Avcılar Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, İstanbul ASFALT Fabrikaları ile İETT, suçtan zarar gören, 19 kişi ise mağdur olarak yer alıyor.
Sanıklar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" gibi suçlamalarla 450 yıla kadar hapis cezaları talep ediliyor.
Karara göre Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan sanık Rıza Akpolat, Seyhan Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan sanık Oya Tekin ile eşi Celal Tekin’in tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında “rüşvet almak" suçundan toplamda 12 yıl 6 ay hapis cezası kararı verildi.
Ahmet Özer hakkında, ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan 8 ay hapis cezası verildi.
Davada, görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "rüşvet" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Görevinden uzaklaştırılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara hakkında “rüşvet almak” suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası ile 3 yıl 4 ay süreyle de memuriyetten yasaklanması kararı verildi.
Görevinden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan Seyhan Beledyiye Başkanı Oya Tekin hakkında eylem 59 yönünden “rüşvet alma” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası ile 4 yıl 2 ay süre memuriyetten yasaklanma kararı verildi.
Mahkeme heyeti sanıklar Rıza Akpolat, Oya Tekin ve Celal Tekin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Davada "örgüt kurma", "örgüt üyeliği" ve "örgüte yardım" suçları yönünden cezalandırılmaları istenen sanıkların beraatlerine karar verildi.
Toplam 5 tutukludan 2 si tahliye edildi.
Esed’in müftüsü Ahmed Hassun’a müebbet hapis cezası
Katil İsrail, Batı Şeria'nın %42'sini kontrol ediyor
Almanya'da aşırı sıcakların ekonomik faturası 36 milyar euroyu aştı
Üniversite kayıt maratonu başladı
Mark Ruffalo'dan kendisini "Yahudi karşıtlığı" ile suçlayan film şirketine sert yanıt
Türkiye’nin İslam ülkeleriyle ticareti güçleniyor
Avrupa demografik değişimi tartışıyor
“Birleşik Arap Listesi” Knesset adaylarını belirledi