Ekonomi

Bakan Bayraktar Cevapladı: Doğalgaza Zam Gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik faturalarındaki değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayın programında doğalgaz zammına ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Bakan Bayraktar, "Vatandaşlarımızın doğalgazda ve elektrikte ödeyeceği faturaların devlet olarak yüzde 60'ını karşılıyoruz" diyerek, bu desteğin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Bakan, "Bu elbette bir imkan meselesi. Desteği tüketim esaslı ortaya koymak, çok tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Fatura Sistemi Hakkında Bilgiler

Bayraktar, faturalandırmadaki yeni dönemi de açıkladı: "Destek gruplarını doğru tanımlamak önemli. Maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi hedefliyoruz. Kamuoyuyla çalışma bittikten sonra paylaşmamız daha doğru olur. İstisnaları hesaba katarak hata yapmamaya çalışıyoruz."

Enflasyonla Mücadele Vurgusu

Açıklamalarına devam eden Bayraktar, enflasyonla mücadeleye dikkat çekerek, "Öncelikli çalıştığımız alanlardan bir tanesi de enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarında enflasyon etkisini de göz önünde bulundurarak çalışıyoruz. Enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz" dedi.

Bu açıklamalar, doğalgaz ve elektrik fiyatları hakkında vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini bir nebze olsun gidermeyi amaçlıyor.