Haber Merkezi-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplantı sırasında işgalci rejimin sözde Bakanı May Golan'ın konuşmasına başladığı anında Genel Kurul Toplantı Salonu'nu terk etti.

Golan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Bakan Göktaş, Genel Kurul Toplantı Salonu'na dönerek küresel zorlukları ele alırken, özellikle yoksulluk ve kurumsal kırılganlık gibi temel nedenlerle yüzleşmenin önemini vurguladı.

Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı

Bakan Göktaş'ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, Gazze'deki saldırıları sert bir dille kınamakta, derhal ateşkes sağlanması ve insani yardımların hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması çağrılarını yinelemekte ve Filistin halkının yanında olduğunu ifade etmektedir. Bu bağlamda, BM Güvenlik Konseyi'nin 1325 sayılı kararı, silahlı çatışmaların kadınlar üzerindeki orantısız etkisinin ele alınmasında önemli bir dönüm noktası olmuştur. BM'nin 1325 sayılı kararının temel prensiplerini uygulamak hayati önem taşımaktadır. Devam eden Filistin katliamını küresel gündemin en üst sıralarında tutmalı ve bu trajediye son vermek için çabalarımızı artırmalıyız. Ortak acımızı paylaşmalı ve sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmalıyız."

Editör: Ömer Faruk