Bakan Tunç, Cumhuriyet'in 100. yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldı ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çalıştay sonrasında, 2 Ocak'ta terör rejimi İsrail'e casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan 34 şüpheliden bahsederek, bu konudaki gelişmeleri açıkladı.

Bakan Tunç, "İsrail dış istihbaratının ülkemizde askeri ve siyasi casusluk faaliyetlerine yönelik soruşturmaların yeni olmadığını, daha önce de benzer davalara rastlandığını" ifade etti. Şu anda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma olduğunu, 2 Ocak'ta gerçekleşen bir operasyon sonucu 34 kişinin gözaltına alındığını ve 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti.

Ayrıca Bakan Tunç, 2021 yılında ekim ayında, 27 kişi hakkında yapılan bir operasyonla ilgili olarak dava açıldığını ve İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiğini, 2022 Aralık ayında gerçekleşen bir operasyonda 62 kişi hakkında adli işlem yapıldığını ve bunlardan 19'unun tutuklu olduğunu vurguladı. İsrail dış istihbaratı adına ülkede yapılan siyasi ve askeri casusluk faaliyetlerine yönelik davalarda tutuklama kararlarının delillere dayandığını ve bu davaların devam ettiğini belirtti.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Son olarak Nisan 2023'te yapılan bir operasyonla 17 kişi hakkında adli işlem yapıldığını ve bunlardan 4'ünün tutuklu olduğunu dile getiren Bakan Tunç, şu anda devam eden davalarda 25 kişinin tutuklu olduğunu ve 4 ayrı davada yargılamanın sürdüğünü ifade etti. Toplamda 100'ü aşkın kişi hakkında işlem yapıldığını ve soruşturmaların devam ettiğini paylaştı.

Editör: Ömer Faruk