Güncel

Bakanlık, 9 kişinin öldüğü otobüs kazasının "aşırı hız" kaynaklı olduğunu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, 9 kişinin öldüğü otobüs kazasında sürücünün tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra normalden 3 kattan fazla hızla seyrettiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Aydıncık ilçesi Sarıyar mevkindeki Sarıyar-2 Tüneli çıkışında gerçekleşen otobüs kazasında 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, kazanın ardından hızla incelenen Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi verilerine göre, olayın yaşandığı otobüsün 48 koltuk kapasitesine sahip olduğu, ancak 38 yolcu ile seyahat ettiği belirtildi. Ayrıca, yönetmelik gereğince olması gereken şoför ve görevlinin bulunmadığı tespit edildi.

Sarıyar-2 Tüneli'nin 2017 Mart ayında trafiğe açıldığı ve bu süre zarfında yılda ortalama 12 milyon aracın geçtiği, ancak bugüne kadar herhangi bir ölümlü kaza yaşanmadığı vurgulandı.

Açıklamada, kaza yerindeki tünel çıkışında otobüsün, giriş ve çıkışlardan sonra kademeli olarak azaltması gereken hızı 50, 40 ve 30 kilometre iken, 98,7 kilometre hızla seyrettiği ve sürücünün trafik işaretlerine uymadığı tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca, açıklamada sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerektiği ve bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için dikkatli olunması çağrısı yapıldı.