Güncel

Bakanlıktan maden kazasına ilişkin açıklama

Bakanlıktan maden kazasına ilişkin yapılan açıklamaya göre, Erzincan'ın İliç ilçesinde gerçekleşen olayın ardından hızla müdahale edildiği belirtildi.

Abone Ol

Haber Merkezi- Yazılı açıklamada, İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması sonrasında, hemen bölgeye ekiplerin yönlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, toprak kayması sırasında Fırat Nehri'ne ulaşan malzemenin akışının engellenmesi için Sabırlı Deresi'nin menfezinin kapatıldığı ve toprak kaymasını önlemek amacıyla menfezlerin önüne bir sedde yapıldığı ifade edildi. Buna ek olarak, bölgeden numuneler alınarak sürekli izlemek üzere Bakanlık tarafından uzman ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Alınan tedbirlerle ilgili detaylar da paylaşılarak, yağmur ve benzeri nedenlerle oluşabilecek akış sularını toplamak için sızdırmazlık sağlanmış yüzey suyu toplama havuzunun yapıldığı ve olası akış durumlarında atık depolama barajına verilecek sistem oluşturulduğu bildirildi.

Ayrıca, Bakan Yardımcısı ile birlikte jeoloji, maden ve çevre alanlarında uzman 10 bilim insanının sahada çalışmalarını sürdürdüğü, Sabırlı ve Çöpler Dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak numuneler alındığı ve şu ana kadar herhangi bir kirliliğin tespit edilmediği bilgisi verildi.