Güncel

Başörtüsü Nedeniyle Reddedilen Diş Hekimliği Öğrencisi İçin Soruşturma Başlatıldı!

İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen Dilara Çiçek’in başvurusu, başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildiği iddiasıyla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nefret ve ayrımcılık suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Abone Ol

İstanbul'da gerçekleşecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in, başörtülü olduğu için başvurusunun reddedildiği iddiası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili TCK’nın “Nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu tür ayrımcı uygulamaların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tunç, "Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmek 28 Şubat zihniyetidir. Bu zihniyet eski Türkiye’de kalmıştır. Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde din ve vicdan özgürlüğüne sığmayan bu ayrımcı yaklaşım asla kabul edilemez," ifadelerini kullandı. Bakan, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Olay, toplumsal tepkilere yol açarken, soruşturmanın sonucu ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması bekleniyor.