Dünya

Batı Şeria'da İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek gösterisi

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla bir gösteri düzenlendi.

Abone Ol

Filistinli mahkumlarla ilgilenen kurum ve kuruluşların çağrısı üzerine, Batı Şeria'nın el-Bire kentindeki Kızılhaç binası önünde mahkumların aileleri ve destekçilerinden büyük bir kalabalık bir araya geldi.

Esir İşleri Yüksek Komisyonu Başkanı Emin Şuman, yaptığı konuşmada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının ardından İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin işkenceye ve açlığa maruz bırakıldığını, temel barınma ihtiyaçlarından mahrum bırakıldıklarını belirtti. Şuman, bu tarihten bu yana bir Filistinliyi bile ziyaret edemediklerini ve Kızılhaç'ın sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade etti.

Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Saydam, Kızılhaç ve uluslararası kuruluşların sessizliğine tepki göstererek, "Kızılhaç dahil insan hakları kuruluşları uykudayken mahkumların tecridi devam ediyor." dedi.

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı Filistinli sayısının 5 bin 980 olduğu, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin sayısının ise 80'i kadın olmak üzere 8 bin 800'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail güçlerinin, 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırının ardından işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşandığı bildirildi.