Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun" Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun"

Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze'deki katliam ve soykırımı kınayan bir basın açıklaması düzenledi. Gülistan Caddesi'nde toplanan kalabalık bir grup, "Gazze için acil ateşkes" temasıyla bir araya gelerek Siyonist işgal rejiminin saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve diğer STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık'ın yaptığı konuşmada, Gazze'de devam eden soykırımın vahşetini anlatarak, "Bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Bu insanlar Müslüman. Bu insanlar bizim dindaşlarımız, bizimle aynı kıbleye yöneliyorlar, bizimle aynı Kur'an'a inanıyorlar. Bizimle aynı Peygambere iman etmişler." ifadeleriyle duygusal bir vurgu yapıldı.

Basın açıklamasının devamında, Gazze'de yaşanan insani dramın boyutlarına dikkat çekilerek, "Bugün artık Gazze'de insan kalmadı. Çocuklar günlerce aç kaldıktan sonra şehit oluyor. Dünyadaki bütün duyarlı insanlara Gazze'ye ses verin diyoruz. Siyonist katillere dur deyin ve hemen ateşkes istiyoruz." denildi.

Muhammed Mirza Ergin adına yapılan basın açıklamasında ise, Türkiye genelinde ve dünyanın birçok yerinde Siyonist işgalin son bulması için yapılan etkinliklere vurgu yapılarak, Gazze'de yaşanan trajedinin vahameti anlatıldı. İsrail'in saldırıları sonucu yaşanan ölümler, yaralanmalar ve evlerin yıkılmasıyla ilgili çarpıcı rakamlar paylaşan Ergin, "Öncelikle ihtiyaç duyulan hayati malzemelerin geçişi ve ağır yaralıların tedavileri için Refah Sınır Kapısının tüm imkânlar seferber edilerek açılması sağlanmalı." çağrısı yapıldı.

Basın açıklaması, yapılan dua ile son buldu.

Editör: Ömer Faruk