Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tandoğan Mahallesi'nde gerçekleştirilen mahalle toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda deprem felaketinin etkilerini konuşan Güder, depremzedelerin konutlarına kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Güder, TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşümler, yerinde dönüşümler, ve sosyal konut projeleri hakkında bilgi verdi. Gelincik Tepesi'nde inşa ettikleri sosyal konutların önümüzdeki günlerde 553 vatandaşa teslim edileceğini ifade etti. Battalgazi'de yaşanan konut sorununa dikkat çeken Güder, çarşının inşası ve insanları konutlara kavuşturmanın öncelikleri olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Bakan Yardımcısı'nın ziyareti sırasında 21 mahallede kentsel dönüşüm kararı alındığını, Tandoğan Mahallesi'nin de bu dönüşümlerden etkileneceğini açıkladı. Battalgazi'de Bakanlık tarafından söz verilen 25 bin konutun, Gelincik Tepe ve diğer bölgelerde yapılacağını belirten Güder, yerinde dönüşümle çarşı ve mahalle içlerinin boşaltılmayacağını ve eski komşuluk ilişkilerinin devam edeceğini ifade etti.

Başkan Güder, halka hizmetin ön planda olduğunu ve kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Editör: Ömer Faruk