Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Aydın'a göre, bebeklerin ve çocukların duygusal açlık yaşamamaları için annelerin ve babaların sevgi dolu bir ortam sağlaması gerekiyor. İşte bu sevgi ortamı, çocuğun özgüvenli olmasını ve sağlıklı bir şekilde gelişmesini destekliyor. Sözlü ve işitsel temasın, jest ve mimiklerin, anneden bebeğe geçtiğini belirten Aydın, anne psikolojisinin bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade ediyor. Eş desteğinin, annenin psikolojisini etkileyerek çocuğun mutluluğuna katkı sağladığını da ekliyor.

Aydın, güvenli bağlanmanın 0-6 yaş arasındaki dönemde kurulmasının önemine vurgu yaparak, annenin bebeğe sarılması, öpmesi, masal ve hikayeler anlatması gibi eylemlerin bu bağın güçlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Annelerin duygusal durumlarının, bebeğe yansıyabileceğini ve bu nedenle anne psikolojisinin dikkatle yönetilmesi gerektiğini söylüyor.

Editör: Ömer Faruk