Güncel

Beklenen kar hafta sonu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Türkiye yarından itibaren soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisi altına girecek. Özellikle kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Abone Ol

Türkiye'de, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle önümüzdeki üç gün boyunca hava koşulları değişecek. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmur etkili olacak. Sıcaklıklar, hafta sonu boyunca mevsim normallerinin altına düşecek.

Bugün, ülkenin büyük bölümünde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur görülecek. Orta ve Doğu Akdeniz'de ise sağanak etkili olacak.

Yarından itibaren ise Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistem nedeniyle kuzey, iç ve doğu kesimlerde yağışlar artacak. Yağışlar genellikle Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Marmara'nın batısında kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Hafta sonunda da yağışlar devam edecek ve ülkenin büyük bölümünde kar etkili olacak. Sıcaklıklar, genellikle mevsim normallerinin altında seyredecek.