Güncel

Ben Hristiyanım, Budistim diyen öğretim görevlisi mescide ayakkabıyla girdi!

Kadir Has Üniversitesi'nde Ayakkabıyla Mescide Giren Öğretim Görevlisine Tepki... Namaz kılmak için toplanan öğrencilerle bir öğretim görevlisi arasında, ayakkabıyla mescide girmesi nedeniyle yaşanan tartışma sosyal medyada gündem oldu. Olayın videosu, öğretim görevlisine tepki gösteren kullanıcılar arasında büyük bir yankı uyandırdı.

Abone Ol

Kadir Has Üniversitesi'nde namaz kılmak isteyen öğrencilerle bir öğretim görevlisi arasında ayakkabıyla mescide girmesi üzerine gerçekleşen tartışmanın videosu sosyal medyada paylaşıldı. Öğrenciler, ibadet alanına ayakkabıyla giren öğretim görevlisine tepki göstererek dışarı çıkması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin temizlik ve ibadet alanına saygı beklediği tartışma sırasında, öğretim görevlisi "Ben Hristiyanım, ben Budistim" diyerek tepkileri daha da artırdı. Öğrenciler, güvenlik çağırarak öğretim görevlisinin ibadethaneden çıkarılmasını talep etti.

Sosyal medyada paylaşılan video, kullanıcılar arasında büyük bir tepki uyandırdı. Kadir Has Üniversitesi yönetimi de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Üniversitenin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "24 Aralık 2023 günü sosyal medyada paylaşılan görüntülere dair inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.