Başkent Berlin'de çiftçiler, traktörleri ile birlikte Brandenburg Kapısı'nın önünde toplanarak hükümetin planladığı sübvansiyon kesintilerine karşı protesto düzenledi. Nakliyeciler başta olmak üzere diğer meslek grupları da çiftçilere destek verdi.

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

Yaklaşık 6 bin araçla 17 Haziran Caddesi'ni ve çevresindeki bağlantı yollarını trafiğe kapatan çiftçiler, sübvansiyon kesintileri nedeniyle gelir kaybı yaşadıklarını ve rekabetçi konumlarını kaybedeceklerini savunarak, hükümete istifa çağrısı yaptı. Ayrıca, hükümetten tarımın geleceğini güvence altına almasını isteyen çiftçiler, maliyetleri karşılayabilen üretici fiyatları ve adil arazi fiyatlarının sağlanması, hayvancılığın yeniden yapılandırılması ve çevre dostu arazi kullanımı konusunda yeterli yardım talebinde bulundu.

Çiftçi eylemi, tarım sektöründeki sürdürülebilirlik ve ekonomik adalet konularında geniş bir dayanışma ve talep yelpazesiyle dikkat çekti.

Editör: Ömer Faruk