Güncel

Beslenme ve Diyet Uzmanı: Kış Aylarında Su Tüketimine Özel Öneriler

Suyu az tüketmek hastalıklara yol açabilir

Abone Ol

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte su tüketiminin azaldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altunkum, özellikle yaşlılar ve çocukların su içmeye özen göstermesi gerektiğini ifade ediyor. Altunkum, insan vücudunun yüzde 60'ının sudan oluştuğunu hatırlatarak, susuz kalmamak adına alınacak önlemlere dikkat çekiyor.

Altunkum, özellikle kış aylarında hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte su tüketiminin azaldığını belirtiyor. Susama hissinin azalmasının, vücuttaki su kaybının fark edilememesine neden olabileceğini ifade eden uzman, bu durumun baş ağrısı, halsizlik, kabızlık gibi şikayetlere yol açabileceğini belirtiyor.

Günlük su tüketim miktarının kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini vurgulayan Altunkum, kilogram başına 35 milim su içmenin genel bir kural olduğunu belirtiyor. Özellikle yaşlılarda susama hissinin az olabileceğine dikkat çeken uzman, yaşlıların daha dikkatli olmaları gerektiğini uyarıyor.

Böbrek hastalarının su tüketimine özel bir önem vermesi gerektiğini ifade eden Altunkum, az su tüketmenin böbrek taşı oluşumunu kolaylaştırabileceğini belirtiyor. Ayrıca, su tüketiminde azalmanın bağırsak sorunlarına yol açabileceğini ve metabolizmaya besinlerin taşınmasının su yoluyla gerçekleştiğini hatırlatıyor.

Çocuklarda su tüketimine kış aylarında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirten Altunkum, çocukların toplu ortamlarda bulunmaları nedeniyle hastalıklara daha meyilli olabileceklerini ifade ediyor. Bu nedenle, çocuklarda su tüketiminin arttırılması gerektiğini vurguluyor.