Adıyaman'ın Besni ilçesinde hizmet veren Besni Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılı yatırım programına alındı. Bu kapsamda, hastaneye modern bir ek hizmet binası inşa edilmesi kararı alındı. Ek hizmet binası, 1800 metrekare kapalı alanı kapsayacak ve 24 poliklinik kapasitesine sahip olacak.

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, yapılan açıklamada, Besni Devlet Hastanesi'nin artan hasta sayısı ve ağız-diş sağlığı hizmetlerinin mevcut yerleşkedeki kapasitesini aştığı için yeni bir ek hizmet binasına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı'na iletilen ihtiyaç talebinin olumlu karşılandığını ve 1800 metrekare kapalı alanı olan ek hizmet binası yapımı için onay alındığını ifade etti.

Maymun Çiçeği Hastalığı Hakkında Uyarı: Yakın Temas ve Enfekte Hayvanlara Dikkat! Maymun Çiçeği Hastalığı Hakkında Uyarı: Yakın Temas ve Enfekte Hayvanlara Dikkat!

Yeni ek hizmet binasının, mevcut poliklinik binasına tüp geçit ile bağlantı sağlayacağını vurgulayan Yorulmaz, binada 12 poliklinik odası, 12 diş üniti odası, kan alma, röntgen ve destek odalarının planlandığını belirtti. Bu sayede diş ünitelerinin modern bir alana taşınarak hizmet kalitesinin artırılması ve vatandaşların daha konforlu bir sağlık hizmeti alması hedefleniyor. Yapım çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Besni ilçesinde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kapsamlı bir şekilde sunulması amaçlanıyor.

Editör: Ömer Faruk