Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Hacı Hıdır Camii'nden başlayan etkinlik, Telekom Kavşağı'na doğru gerçekleştirilen yürüyüşle devam etti. Yürüyüş süresince, ellerde taşınan Kelime-i Tevhid bayrağı ve siyonist işgalcilere karşı tel'in eden sloganlar atıldı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından platform adına Özhan Gili'nin basın metnini okumasıyla devam etti.

Gili, "Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze'de soykırım yapanlar aynı" diyerek, teröristlerin arkasındaki şer odaklarının insanlık için bir tehdit olduğunu vurguladı. Ayrıca, hainlerin emperyalistlerin maşası olduğunu belirterek, teröre, emperyalizme ve Gazze'deki işgale karşı birleşmek amacıyla bulunduklarını ifade etti.

Gili, Apartheid rejimi altındaki işgalci İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işlediğini söyledi. Filistin'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini, yaralandığını ve milyonlarca insanın evsiz kaldığını hatırlatarak, insanlığın tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik edildiğini belirtti.

Gili, Gazze'de on binlerce insanın açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve İsrail'in saldırıları nedeniyle sivillerin güneye göç etmeye zorlandığını ifade etti. Gazze'deki insani krizin hafifletilmesi için enerji ve temiz su ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, hastanelere gerekli yakıtın girişinin engellenmesinin tedavi hizmetlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Refah Sınır Kapısı'ndan yeterli insani yardımın geçişine izin verilmemesine de değinen Gili, Mısır Hükümeti'nin Refah Sınır Kapısı'nı tamamen açması gerektiğini belirtti.

Etkinlikte, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletleri acil bir ateşkes için adım atmaya davet eden Gili, İsrail'in zulmüne karşı birleşik bir ses olunması gerektiğini ifade etti. Gili, programın sonunda bir kere daha acil ateşkes çağrısı yaptı ve dua ile etkinliği noktaladı.

Editör: Ömer Faruk